Γιαγιά Απόφοιτου του Νάρκωνον
Sandy W.

Η εγγονή μου ήταν ένα πολύ ανέμελο παιδί. Ήταν εύθυμη και πολύ δημοφιλής. Και αρχίσαμε να παρατηρούμε μια αλλαγή σ’ αυτή και φαινόταν να είναι διαρκώς κουρασμένη. Δεν ήθελε στ’ αλήθεια να συμμετέχει σε όσα ήθελε να κάνει η οικογένεια, κάτι που είναι χαρακτηριστικό για τους εφήβους. Όμως δεν μπορούσα να καταλάβω την κούραση και μάλιστα είπα στη μητέρα της: «Γιατί αυτό το παιδί είναι τόσο κουρασμένο; Είμαι γριά γυναίκα και δεν είμαι τόσο κουρασμένη». Απλώς δεν μπορούσα να το καταλάβω.

Άρχισε να παίρνει ηρωίνη. Και κάποια στιγμή η μητέρα της το έμαθε. Και την πήγε στον γιατρό και ο γιατρός της έδωσε μια συνταγή για να τη βοηθήσει να τα καταφέρει, να ξεπεράσει την ηρωίνη. Και το επόμενο πρωί αποφάσισε... Αποφάσισε ότι αυτή η αγωγή θα είχε πιο γρήγορα και καλύτερα αποτελέσματα αν την έπαιρνε σε ενέσιμη μορφή αντί να τη λάβει από το στόμα, όπως έπρεπε. Κι αυτό σχεδόν προκάλεσε τον θάνατό της.

Ήρθα αμέσως. Και περάσαμε όλη τη μέρα στο τηλέφωνο και στον υπολογιστή προσπαθώντας να βρούμε κάποιο μέρος που θα τη βοηθούσε. Ένα από τα μέρη στα οποία τηλεφωνήσαμε ήταν το Νάρκωνον.

Κι αυτή ήταν η αρχή μιας επιτυχίας που δεν φαντάζεστε.

Η εγγονή μου έγινε ένα εντελώς διαφορετικό άτομο από αυτό που ήταν όταν ήρθε στο Νάρκωνον. Και είχε αυτή την αίσθηση ότι ήθελε να βοηθάει τους πάντες. Το πρόγραμμα έκανε τόσο πολλά για εκείνη.

Είναι η μεγαλύτερη χαρά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψω. Αγαπάς τα εγγόνια σου αλλά όταν έχουν βιώσει κάτι τέτοιο και έχουν φτάσει στον πάτο και μπορούν να επιστρέψουν, είναι απίστευτο. Είναι μια χαρά. Πέρα για πέρα, είναι μια χαρά.

Περισσότερα Βίντεο