50 ΧΡΟΝΙΑ

Σώζοντας Ζωές από τα Φάρμακα/Ναρκωτικά

Το πρόγραμμα Νάρκωνον για την απεξάρτηση από τα φάρμακα/ναρκωτικά και το αλκοόλ (όπου Νάρκωνον σημαίνει «χωρίς ναρκωτικά»), είναι ανοιχτό σε όλους όσοι επιθυμούν να τερματίσουν τον εθισμό τους και να έχουν μια παραγωγική ζωή, απαλλαγμένοι από τα φάρμακα/ναρκωτικά.

Το πρόγραμμα Νάρκωνον δεν αντιμετωπίζει μόνο την ψυχική και σωματική εξασθένιση που προκαλείται από τη χρήση φαρμάκων/ναρκωτικών, αλλά και τους λόγους για τους οποίους ένα άτομο στράφηκε εξαρχής προς τα φάρμακα/ναρκωτικά. Ως αποτέλεσμα, δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων έχουν αποφοιτήσει από το πρόγραμμα Νάρκωνον, έχοντας πια μια νέα ζωή, απαλλαγμένοι από τη χρήση φαρμάκων/ναρκωτικών.

Το πρόγραμμα Νάρκωνον βασίζεται στις ανακαλύψεις και στα γραπτά του Λ. Ρον Χάμπαρντ, του Ιδρυτή της θρησκείας της Σαηεντολογίας. Εν τούτοις, το Νάρκωνον είναι μη θρησκευτική δραστηριότητα και το γεγονός ότι κάποιος κάνει το πρόγραμμα δεν τον καθιστά Σαηεντολόγο.

Ο Λ. Ρον Χάμπαρντ ξεκίνησε την έρευνά του σχετικά με τη χρήση φαρμάκων/ναρκωτικών τη δεκαετία του 1960. Οι ανακαλύψεις που προέκυψαν παρείχαν τα μέσα με τα οποία τα άτομα θα μπορούσαν να απαλλαχθούν από τον εθισμό.

Τα κέντρα Νάρκωνον χρησιμοποιούν αυτές τις ανακαλύψεις για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να ξεπεράσουν τα σωματικά και συναισθηματικά αίτια του εθισμού τους και, κάτι πιο σημαντικό όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη διαβίωση χωρίς φάρμακα/ναρκωτικά, τον τερματισμό της έντονης επιθυμίας τους για τα φάρμακα/ναρκωτικά, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην υποτροπή.

Το Νάρκωνον σήμερα αποτελεί ένα παγκόσμιο δίκτυο από 45 κέντρα απεξάρτησης με εσωτερική διαμονή. Το Νάρκωνον Άροουχεντ στην Οκλαχόμα είναι το πρωτοπόρο κέντρο απεξάρτησης και εκπαίδευσης διεθνώς σχετικά με τα φάρμακα/ναρκωτικά. Παρέχει υπηρεσίες απεξάρτησης από τα φάρμακα/ναρκωτικά, καθώς και εσωτερική εκπαίδευση και μαθητεία για επαγγελματίες στην απεξάρτηση από τα φάρμακα/ναρκωτικά οι οποίοι έρχονται από ολόκληρη την υφήλιο.

Τα Ηπειρωτικά κέντρα Νάρκωνον εξυπηρετούν ολόκληρες περιοχές ως εγκαταστάσεις απεξάρτησης και εκπαίδευσης σχετικά με τα φάρμακα/ναρκωτικά: στην Αφρική, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Λατινική Αμερική.

Μια μοναδική εγκατάσταση Νάρκωνον, κοντά στο Οχάι της Καλιφόρνια, δημιουργήθηκε ειδικά για να εξυπηρετεί τις ειδικές ανάγκες που έχουν οι εξέχουσες προσωπικότητες των τεχνών και οι ηγετικές προσωπικότητες της κοινωνίας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ

Παγκόσμιο Δίκτυο

Το Νάρκωνον επεκτείνει τη φροντίδα του πέρα από τη φάση της απεξάρτησης, προσεγγίζοντας την ευρύτερη κοινότητα με σκοπό να περιοριστεί η χρήση φαρμάκων/ναρκωτικών πριν να μετατραπεί σε κατάχρηση και εθισμό. Οι ειδικοί του Νάρκωνον στην εκπαίδευση σε θέματα φαρμάκων/ναρκωτικών έχουν παράσχει σε εκατομμύρια νέους και ενήλικες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα φάρμακα/ναρκωτικά και την κατάχρηση φαρμάκων/ναρκωτικών, ώστε να τους αποτρέψουν από το να πάρουν φάρμακα/ναρκωτικά.

Τοπικό Κέντρο Νάρκωνον
Ηπειρωτικό Κέντρο Νάρκωνον
Ναυαρχίδα του Παγκοσμίου Δικτύου Νάρκωνον

Η ιστοσελίδα αυτή παρουσιάζει μια επισκόπηση των σχεδόν πέντε δεκαετιών λειτουργίας και των επιτευγμάτων του προγράμματος Νάρκωνον. Αυτή είναι μια περιγραφή των μοναδικών συστατικών του προγράμματος όσον αφορά τη Διακοπή της Χρήσης Εθιστικών Ουσιών χωρίς τη χρήση φαρμάκων ή ναρκωτικών, το Βήμα Αποτοξίνωσης για μια Νέα Ζωή και τις δεξιότητες για τη ζωή, με μια εικονογραφημένη παρουσίαση του Βήματος Αποτοξίνωσης για μια Νέα Ζωή και μια εικόνα του εύρους των κέντρων απεξάρτησης Νάρκωνον, τα οποία λειτουργούν σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των νέων πρότυπων Ηπειρωτικών κέντρων Νάρκωνον που έχουν σχεδιαστεί για να παραδίδουν το πρόγραμμα απεξάρτησης, παράλληλα με την εκπαίδευση και τη μαθητεία όσων ειδικεύονται στην απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Ίσως η πιο σημαντική οπτική είναι αυτή των ατόμων, των οικογενειών και των κοινοτήτων των οποίων η ζωή μεταμορφώνεται όταν ένας ή περισσότεροι ανάμεσά τους διασώζονται από τα φάρμακα/ναρκωτικά. Απόφοιτοι του προγράμματος, κοντινά τους πρόσωπα, πολίτες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ειδικοί στον εθισμό μιλούν για την επιτυχή και μόνιμη απαλλαγή από τον εθισμό, η οποία επιτυγχάνεται μέσω του προγράμματος Νάρκωνον.