Το νέο κέντρο Νάρκωνον για απεξάρτηση από τα φάρμακα/ναρκωτικά προσφέρει νέα ελπίδα στους εθισμένους στα φάρμακα/ναρκωτικά εδώ, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Είναι 64 στρέμματα που σου κόβουν την ανάσα, καθώς περιβάλλονται από φύση και ομορφιά... Είναι λες και έχεις φτάσει στη Νάρνια ή κάτι παρόμοιο... Πράγματι, φέρνει στον νου μια αίσθηση απελευθέρωσης από την καταστροφή».

Μ’ αυτά τα λόγια περιέγραψε ένας επισκέπτης το θεαματικό νέο Νάρκωνον Ευρώπης, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν στις 5 Σεπτεμβρίου στην ύπαιθρο της Δανίας στη Λίμνη Αρέσο, τη μεγαλύτερη λίμνη της Δανίας. Αυτή η ιστορική προσθήκη για τα κέντρα του Νάρκωνον βρίσκεται σε ένα κτήμα 6 στρεμμάτων, μέσα σε ένα χαρούμενο, χωρίς περισπασμούς περιβάλλον.

Το κόψιμο της κορδέλας στο Νάρκωνον Ευρώπης σηματοδότησε μια νέα εποχή βοήθειας.
 

Η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου για Καλύτερη Ζωή και Εκπαίδευση Διεθνώς (ABLE) απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους στον εορτασμό των εγκαινίων, κατά την προσφώνησή της προς το ακροατήριο, είπε: «Ο ABLE είναι αφιερωμένος στη βελτίωση της κοινωνίας. Γι’ αυτό και το άνοιγμα αυτού του νέου κέντρου Νάρκωνον είναι τόσο σημαντικό για εμάς. Γιατί δεν είναι απλώς άλλο ένα κτιριακό συγκρότημα για την απεξάρτηση από τα φάρμακα/ναρκωτικά. Είναι η αρχή ενός κινήματος το οποίο θα βάλει τέρμα στη μάστιγα των φαρμάκων/ναρκωτικών σ’ ολόκληρη την Ευρώπη και, κατ’ αυτόν τον τρόπο, στον κόσμο».

Μια ομάδα από ιθύνοντες και από έγκριτα μέλη της πλέον έμπειρης κοινότητας στην Ευρώπη στο θέμα της απεξάρτησης από τα φάρμακα/ναρκωτικά καλωσόρισαν επισήμως από σκηνής το νέο κέντρο. Ο καθένας τους μίλησε, με μια πεποίθηση που στηριζόταν στη βεβαιότητα ότι το Νάρκωνον διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να χειριστεί το τεράστιο πρόβλημα φαρμάκων/ναρκωτικών το οποίο αντιμετωπίζει η Ευρώπη σήμερα.

Σύμφωνα με το European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA –Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης για τα Φάρμακα/Ναρκωτικά και τον Εθισμό στα Φάρμακα/Ναρκωτικά) εκτιμάται ότι 1,4 εκατομμύρια κάτοικοι της ηπείρου είναι χρήστες οπιοειδών. Αυτό το νέο κέντρο Νάρκωνον φέρνει ελπίδα σ’ εκείνους που έχουν πιαστεί στα δίχτυα του εθισμού, παράλληλα με τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις που θα εκπαιδεύσουν ειδικούς στην απεξάρτηση για περισσότερα από 20 ευρωπαϊκά κέντρα Νάρκωνον.

«Με τα εγκαίνια αυτού του νέου κέντρου, οραματίζομαι εκατοντάδες νέα κέντρα Νάρκωνον σ’ ολόκληρη την Ευρώπη –τη δική μας συνεισφορά για την υπερνίκηση του προβλήματος των φαρμάκων/ναρκωτικών με το οποίο είμαστε όλοι αντιμέτωποι», είπε στα εγκαίνια ο κος Γιόργκεν Γιόργκενσεν, Γενικός Διευθυντής του Νάρκωνον Ευρώπης.

«Το Νάρκωνον όχι μόνο βοηθά τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τα φάρμακα/ναρκωτικά, αλλά και τους διδάσκει να ζουν απαλλαγμένοι από τα φάρμακα/ναρκωτικά στο μέλλον».

Ο κος Λέιφ Κάρλσεν, Σύμβουλος για Θέματα Χρήσης Ναρκωτικών στην Κοπεγχάγη, πρόσθεσε: «Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κοινωνία όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται αποξενωμένοι και μόνοι. Τα φάρμακα/ναρκωτικά, σήμερα αλλά και πάντοτε, υπήρξαν μια δραπέτευση από την πραγματικότητα, μια πραγματικότητα στην οποία δεν ξέρουμε πώς να αντεπεξέλθουμε. Το Νάρκωνον όχι μόνο βοηθά τους ανθρώπους να απαλλαγούν από τα φάρμακα/ναρκωτικά, αλλά και τους διδάσκει να ζουν απαλλαγμένοι από τα φάρμακα/ναρκωτικά στο μέλλον».

Ένας τρίτος ομιλητής, ο Αιδεσιμότατος Δρ Γουίλιαμ ΜακΚόμις, Επίτιμος Πρωτοπρεσβύτερος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Πέτρου στη Γενεύη, εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση για την ανθρωπιστική μέθοδο απεξάρτησης που χρησιμοποιεί το Νάρκωνον. «Το νέο σας Ηπειρωτικό Κέντρο Νάρκωνον για την Ευρώπη θα κάνει το έργο σας ακόμα πιο αποτελεσματικό όσον αφορά τη βοήθεια προς τον Άνθρωπο προκειμένου να ανακάμψει από τις καταστροφικές συνέπειες των φαρμάκων/ναρκωτικών και να σώσει το μέλλον της νεολαίας μας».

Το Νάρκωνον Ευρώπης, με 23 νέα εκπαιδευτικά φιλμ σε 29 διαλέκτους και γλώσσες, που καθιστούν ευκολότερη την παράδοση της τεχνολογίας του, η οποία σώζει ζωές όπως ποτέ πριν, έχει ανοίξει και το προσωπικό του είναι εκπαιδευμένο και έτοιμο να βοηθήσει τον καθένα που επιθυμεί να ξεφύγει από την παγίδα του εθισμού στα ναρκωτικά ή στο αλκοόλ.

__________

__________

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Νάρκωνον και το διεθνές μας δίκτυο σε 50 χώρες, παρακαλούμε καλέστε στο 1-800-775-8750.