Σώζοντας Ζωές. Σώζοντας Οικογένειες.

Για να το πούμε απλά, το Νάρκωνον δουλεύει.

Ιδού μερικά τυπικά σχόλια από μαθητές του προγράμματος Νάρκωνον και από μέλη των οικογενειών τους που βίωσαν την εμπειρία μιας, θα έλεγε κανείς, θαυματουργής μεταμόρφωσης:

ΑΔΕΡΦΙΑ

«Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και υποτίθεται ότι θα επανερχόταν. Μετά μου τηλεφώνησαν για να μου πουν ότι είχε κάνει ξανά χρήση. Σκέφτηκα τότε ότι “εάν δεν κάνω εγώ κάτι, θα πεθάνει”. Όντας μέλος της οικογένειας ενός τέτοιου ατόμου, δεν μπορείς να το εμπιστευθείς ξανά. Αλλά μπορώ να σας πω τώρα, χωρίς καμία επιφύλαξη, ότι η αδελφή μου είναι ένα εντελώς διαφορετικό άτομο πλέον. Αισθανόμουν ότι ήμουν ολομόναχος αλλά τώρα έχω ξανά την αδελφή μου. Και δεν μπορώ καν να σας πω πόσο ευγνώμων είμαι. Τα κατάφερε!» – M.Φ.

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ

«ΤΟ ΝΑΡΚΩΝΟΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ και του ξανάδωσε πίσω τη ζωή του. Αυτό είναι που κάνει το πρόγραμμα αυτό εξαιρετικό». – Μ.Ο.

«ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ. Δοκιμάσαμε το πρόγραμμα των 12 βημάτων. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στο Νάρκωνον ήταν ότι μου επέτρεπε να συμμετέχω στην απεξάρτησή της – να μπορώ να τη βοηθάω να αποθεραπευτεί. Οι άνθρωποι εκεί έγιναν η δεύτερη οικογένειά μας. Εκείνη έχει επιστρέψει. Είναι καλύτερα απ’ ό,τι ήταν πριν. Είναι ένα θαύμα». – Ντ.Ρ.

«ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΑΥΛΗ να είναι λιώμα – ένας Θεός ξέρει από τι. Τώρα, ο γιος μου έχει μια θαυμάσια δουλειά. Αισθάνεται υπέροχα. Το Νάρκωνον έφερε γαλήνη στο μυαλό μου. Είναι απίστευτο να τον βλέπω και πάλι υγιή και ευτυχισμένο να απολαμβάνει τη ζωή όπως πρέπει». – Σ.Π.

Απόφοιτοι

«ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 32 ΕΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, δοκίμασα πάνω από 15 διαφορετικά προγράμματα απεξάρτησης. Κανένα απ’ αυτά δεν λειτούργησε. Κανένα τους δεν με έφερε καν στο σημείο τού να θελήσω να σταματήσω τη χρήση ναρκωτικών. Το Νάρκωνον ήταν το τελευταίο μου πρόγραμμα και τώρα πια έχω ήδη κλείσει επτά χρόνια που είμαι απολύτως καθαρός. Πριν να έρθω εδώ, δεν είχα καμία ελπίδα. Πίστευα ότι θα πέθαινα στην ψάθα, ένας ναρκομανής, κι αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Το μέρος αυτό άλλαξε τελείως τη ζωή μου. Είναι τόσο αποτελεσματικό που δεν είμαι σε θέση ούτε καν να περιγράψω το πόσο». – M.Σ.

«ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ήξερα ότι είχα πετύχει το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου. Ήξερα ότι πήρα ξανά τον έλεγχο της ζωής μου. Ήμουν χωμένος στα ναρκωτικά από τότε που ήμουν 12 ετών και αισθάνθηκα ότι πήρα πίσω όλα αυτά τα χρόνια. Ήθελα πλέον να είμαι ζωντανός και αυτό είναι κάτι που δεν ανταλλάσσεται με τίποτε». – Ντ.Χ.

«ΥΠΗΡΞΑ ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ 18 ΜΟΥ. Για 17 χρόνια ήμουν με μια σύριγγα στο χέρι. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσα να βγω από αυτό. Πραγματικά, δεν το είχα σκεφτεί καθόλου. Τα άλλα προγράμματα απεξάρτησης μου έλεγαν ότι θα παρέμενα εθισμένος για όλη την υπόλοιπη ζωή μου. Το πρόγραμμα Νάρκωνον μου έσωσε τη ζωή. Μου έμαθε πώς να μην είμαι πια εθισμένος σε φάρμακα/ναρκωτικά. Μου έμαθε πώς να βελτιώνομαι και να λύνω τα προβλήματά μου μόνος μου. Είµαι ένα τελείως διαφορετικό άτοµο τώρα. Κατά τη δεύτερη ή την τρίτη εβδομάδα του προγράμματος είχα απίστευτη ενέργεια και από τη στιγμή που ολοκλήρωσα τη σάουνα, αισθανόμουν ξανά σαν παιδί. Αισθάνθηκα πιο υγιής από ποτέ. Μου έδωσε πίσω τη ζωή μου». – Σ.Σ.

«ΤΟ ΝΑΡΚΩΝΟΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ. Μου πρόσφερε τα εργαλεία και μπόρεσα να προχωρήσω μόνος μου και να διορθώσω οτιδήποτε είχα καταστρέψει, σωματικά, ψυχικά, τα πάντα. Πήρα πίσω τη ζωή μου». – Ρ.Γκ.

«ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΑΡΚΩΝΟΝ, η οικογένειά μου με έπαιρνε τηλέφωνο αλλά εγώ δεν ήθελα να τους μιλήσω γιατί ήξερα ότι θα τους έλεγα ψέματα. Θα τους έλεγα ότι τα πράγματα πήγαιναν περίφημα ενώ ήμουν εθισμένος στα ναρκωτικά, είχα παρατήσει τη σχολή και είχα χάσει τη δουλειά μου. Σε αυτό το σημείο βρισκόμουν όταν βρήκα το πρόγραμμα Νάρκωνον. Είμαι απίστευτα ευγνώμων σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί με βοήθησαν να συνειδητοποιήσω τον βαθμό της αλλαγής που χρειαζόμουν στη ζωή μου και γιατί ήταν εκεί για να με βοηθήσουν, καθώς πραγματοποιούσα αυτή την αλλαγή». – Α.Ο.

«ΠΗΓΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 12 ΒΗΜΑΤΩΝ και στα θεραπευτικά κέντρα τους. Ό,τι δοκίμαζα αποτύχαινε –κάθε θεραπευτικό κέντρο, κάθε μέθοδος αποτοξίνωσης– κανένα τους δεν δούλεψε πραγματικά. Και τότε ήρθα στο Νάρκωνον. Η τάση μου να πάρω ουσίες... δεν πίστευα ότι θα έφευγε ποτέ αλλά πραγματικά έφυγε τελείως κατά τη διάρκεια του Βήματος Αποτοξίνωσης για μια Νέα Ζωή. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι θα μπορούσα να είμαι τόσο χαρούμενος όσο είμαι τώρα. Το πρόγραμμα Νάρκωνον μου ξανάδωσε τη ζωή μου και με έκανε ξανά ευτυχισμένο». – Ρ.Σ.

«ΣΥΝΗΘΙΖΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ πριν να πέσω στο κρεβάτι και να εύχομαι να μην ξυπνήσω ποτέ ξανά. Τόσος ήταν ο σωματικός μου πόνος, και τόσο αφόρητος ο συναισθηματικός πόνος που προξενούσα στην οικογένειά μου. Δεν πίστευα ότι υπήρχε ελπίδα. Τώρα ξυπνώ κάθε πρωί πιο ερωτευμένη με τον σύζυγό μου από ποτέ. Τα παιδιά μου μου μιλάνε και πάλι. Περνάμε όμορφα – η διαφορά που νιώθω είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα. Έτσι, λοιπόν, θα έπρεπε να είναι η ζωή. Αισθάνομαι απίστευτα ευλογημένη. Ο Θεός με ευλόγησε όχι μόνον με μια νέα ζωή αλλά και με μια ζωή που αξίζει να τη ζεις». – Ντ.Χ.

«ΠΗΓΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 12 ΒΗΜΑΤΩΝ. Μου είπαν ότι η υποτροπή είναι μέρος της θεραπείας. Άρχισα να παίρνω ηρωίνη μετά τις διηγήσεις των διαφόρων ιστοριών από άτομα που βρίσκονταν εκεί. Όταν ήρθα στο Νάρκωνον, φοβόμουν τη φάση της διακοπής χωρίς φάρμακα/ναρκωτικά ή υποκατάστατα. Αλλά αυτή ήταν η ευκολότερη φάση διακοπής χρήσης ναρκωτικών που πέρασα ποτέ. Τώρα είμαι πραγματικά χαρούμενη. Αισθάνομαι φανταστικά. Ξυπνάω το πρωί και αισθάνομαι ότι αυτή θα είναι μια ωραία μέρα. Αυτό δεν μου είχε συμβεί ποτέ πριν». – Ντ.Ρ.

«ΕΑΝ ΕΙΧΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΝΑΡΚΩΝΟΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ίσως μία εβδομάδα αργότερα, δεν νομίζω ότι θα ήμουν εδώ τώρα. Πήγα στο Νάρκωνον για να απεξαρτηθώ από την ηρωίνη, την κοκαΐνη και τη μεθαδόνη. Θυμάμαι να ξεκινώ τη φάση της σάουνας και να πηγαίνουν τα πράγματα ομαλά από την πρώτη ημέρα κι εμένα να πηγαίνω μετά κατευθείαν στο δωμάτιο και να κοιμάμαι 12 ώρες συνεχόμενα. Όταν ξύπνησα μετά την πρώτη ημέρα, είπα: “Σ’ ευχαριστώ Θεέ μου, γιατί αυτό είναι το μέρος που θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερα”. Κάθε μέρα γινόμουν και καλύτερα και αποκτούσα ολοένα και περισσότερη ενέργεια. Αισθάνθηκα φυσιολογικός και πάλι. Αισθάνθηκα και πάλι 25 χρονών. Στη συνέχεια, μετά τα Μαθήματα με τις Δεξιότητες για τη Ζωή γνώριζα πλέον μετά βεβαιότητας πώς ήθελα να ζήσω τη ζωή μου. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να με σταματήσει τώρα. Είμαι καθαρός εδώ και ενάμιση χρόνο και έχω αποκαταστήσει τη σχέση μου με την οικογένειά μου, έχω αποκτήσει κοπέλα η οποία με εμπιστεύεται, κι έχω μια δουλειά που λατρεύω. Έχω όλα όσα προσπαθούσα να αποκτήσω για 10 χρόνια και δεν τα κατάφερνα». – Τζ.Ρ.

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑΡΚΩΝΟΝ ήταν διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα είχα δοκιμάσει γιατί δεν είχα συνεχώς την ανάγκη για φάρμακα/ναρκωτικά. Ούτε καν που τα σκεφτόμουνα. Έμαθα γιατί πήρα ναρκωτικά και χειρίστηκα τα προβλήματα που υπέβοσκαν στη ζωή μου και με οδήγησαν στην εξάρτηση. Τα επέλυσα πλήρως. Χωρίς καμία επιφύλαξη, χωρίς καμία αμφιβολία. Το Νάρκωνον με βοήθησε να ανακαλύψω γιατί έπαιρνα ναρκωτικά και αυτό ήταν το σημαντικότερο που μου χάρισε το πρόγραμμα αυτό». – Τζ.Γκ.

 ®
Μείνε Καθαρός από τα Ναρκωτικά. Οριστικά.
Λάβε Βοήθεια Τώρα
ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΟ