Με τη χώρα να υποφέρει από μια επιδημία χρήσης ναρκωτικών, ένα νέο κέντρο απεξάρτησης από τα φάρμακα/ναρκωτικά φέρνει ελπίδα.

Ένα κέντρο που αποτελείται από τέσσερα πανέμορφα ανακαινισμένα κτίρια στην ελκυστική ύπαιθρο του Ανατολικού Σάσεξ, κοντά στο Μέιναρντς Γκριν, αποτελεί το νέο σπίτι του Νάρκωνον στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 5 Σεπτεμβρίου για να παραδίδει το μοναδικό και αποδεδειγμένα αποτελεσματικό πρόγραμμα, χωρίς χρήση φαρμάκων/ναρκωτικών, σε άτομα που έχουν θέματα εθισμού στα φάρμακα/ναρκωτικά και στο αλκοόλ.

Το κόψιμο της κορδέλας σηματοδότησε την αρχή μιας καινούργιας εποχής στην απεξάρτηση από τα φάρμακα/ναρκωτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκατοντάδες υποστηρικτές συμμετείχαν στον εορτασμό όταν κόπηκε η κορδέλα σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής. Το πανέμορφο νέο κέντρο παρέχει το τέλειο περιβάλλον για την παράδοση του αναγνωρισμένου προγράμματος του Νάρκωνον για απεξάρτηση από τα φάρμακα/ναρκωτικά.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου για Καλύτερη Ζωή και Εκπαίδευση Διεθνώς (ABLE) ήταν η οικοδέσποινα της τελετής εγκαινίων. Απευθυνόμενη στο ακροατήριο είπε: «Εκατοντάδες εκατομμύρια ζωές επηρεάζονται από τα φάρμακα/ναρκωτικά και πάρα πολλά άτομα πεθαίνουν πριν την ώρα τους. Μαζί μπορούμε να αντιστρέψουμε τα δεινά του εθισμού και να κάνουμε το Ηνωμένο Βασίλειο γνωστό σ’ ολόκληρο τον κόσμο ως πρωτοπόρο της δημιουργίας μιας κοινωνίας χωρίς φάρμακα/ναρκωτικά».

Παράλληλα με το άνοιγμα του νέου κέντρου ανακοινώθηκε και η έκδοση των νέων οπτικοακουστικών υλικών: 23 εκπαιδευτικά φιλμ σε 29 διαλέκτους και γλώσσες, που καθιστούν εφικτό για τον καθένα να κατανοήσει το πρόγραμμα ανεξάρτητα από το επίπεδο μόρφωσής του.

Η χρονική στιγμή που ανοίγει αυτό το Νάρκωνον Ηνωμένου Βασιλείου είναι ιδιαίτερα ευτυχής, σε μια περίοδο όπου η μάστιγα της εξάρτησης από τα φάρμακα/ναρκωτικά έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας σ’ ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτιμάται ότι περισσότερα από 3 εκατομμύρια άτομα παίρνουν ναρκωτικά μόνο στην Αγγλία, από τα οποία το 40% των χρηστών ανήκει στα ανώτερα στρώματα της βρετανικής κοινωνίας. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο χρήστες θεωρούνται χρόνιοι.

«Το πρόγραμμα Νάρκωνον είναι περιεκτικό και καλύπτει όλες τις πλευρές που είναι αναγκαίες προκειμένου να βοηθηθεί ένα άτομο να ξανασταθεί στα πόδια του, και διδάσκει στο άτομο τα εργαλεία για να παραμείνει όρθιο και να επιτύχει», είπε ο Δήμαρχος του Ανατολικού Γκρίνστεντ, κος Ντικ Σουέτμαν, όταν μίλησε στα εγκαίνια του Νάρκωνον. «Δεν πρόκειται απλώς για κάποιο κέντρο απεξάρτησης από τα φάρμακα/ναρκωτικά το οποίο παραδίδει ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα, αλλά είναι επιπλέον ένα κέντρο εκπαίδευσης στο οποίο θα εγγράφονται ειδικοί του Νάρκωνον προκειμένου να καταπιαστούν με το ζήτημα των φαρμάκων/ναρκωτικών».

Αυτός ο ενθουσιασμός αντικατοπτρίστηκε σε όλους εκείνους που είχαν το προνόμιο να παρευρεθούν στην έναρξη της λειτουργίας των εγκαταστάσεων, αλλά κανείς δεν ήταν τόσο ενθουσιασμένος όσο η κα Νταϊάνα Κόαντ του Εθνικού Συμβουλίου Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών. Επαίνεσε τα χωρίς προηγούμενο επιτεύγματα του Νάρκωνον στη μάχη κατά του εθισμού, το οποίο επιτυγχάνει σταθερά εκεί που άλλοι αποτυγχάνουν.

«Μπορώ πράγματι να πω ότι τα ποσοστά επιτυχίας του Νάρκωνον είναι ασυναγώνιστα», τόνισε η κα Κόαντ. «Έχω δει πάρα πολλούς ανθρώπους να διακόπτουν προγράμματα θεραπείας για το αλκοόλ και τα φάρμακα/ναρκωτικά και να επιστρέφουν στη ζωή που έκαναν πριν ως χρήστες φαρμάκων/ναρκωτικών. Ωστόσο, η πλειονότητα των αποφοίτων του Νάρκωνον συνεχίζει με μια ζωή σταθερή, ηθική, παραγωγική, απαλλαγμένη από τα φάρμακα/ναρκωτικά, χρόνο με τον χρόνο».

Σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα Νάρκωνον βασίζεται στις ανακαλύψεις και τα γραπτά του Λ. Ρον Χάμπαρντ, η κα Κόαντ είπε: «Θα ήθελα πολύ να είχα συναντήσει τον Λ. Ρον Χάμπαρντ, καθώς ήταν ξεκάθαρα ένας λαμπρός και συναρπαστικός άνθρωπος, ένας οραματιστής, ένας ηγέτης και καινοτόμος – και η επιτυχία αυτού του προγράμματος οφείλεται στις δικές του ανακαλύψεις».

Και ο Δρ Μπέισαντ Κ. Πουρί, καθηγητής ιατρικής στο Νοσοκομείο Χάμερσμιθ και στο Αυτοκρατορικό Κολέγιο του Λονδίνου, επιδοκίμασε το Νάρκωνον για την 100% χωρίς φάρμακα/ναρκωτικά προσέγγισή του στην απεξάρτηση από τον εθισμό.

«Βάσει της πείρας μου και της έρευνας που έχω κάνει, έχω διαπιστώσει ότι... η χορήγηση υποκατάστατων φαρμάκων/ναρκωτικών στο άτομο που είναι εθισμένο, ή ακόμα και επιπρόσθετων φαρμάκων/ναρκωτικών, απλώς επιφέρει περισσότερο εθισμό και περισσότερα βάσανα».

Για σχεδόν 50 χρόνια, το Νάρκωνον έχει σώσει τη ζωή αμέτρητων ατόμων που θεωρούνταν χαμένα για πάντα μέσα στον εθισμό εξαιτίας της χρήσης ουσιών. Η αποστολή του είναι να παρέχει ένα αποτελεσματικό μονοπάτι για την απεξάρτηση από τα φάρμακα/ναρκωτικά και να βοηθήσει την κοινωνία να αντιστρέψει την κατάσταση που προκαλείται από τη μάστιγα των φαρμάκων/ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο.

__________

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Νάρκωνον καλέστε στο +44 1435 512 460.