Αδερφή Απόφοιτου του Νάρκωνον
Maggie F.

Είναι η μεγαλύτερή μου αδερφή και πάντοτε είχε κάποια προβλήματα, καθώς ήταν νοσηλεύτρια και τραυμάτισε την πλάτη της και νομίζω ότι τότε ξεκίνησαν όλα.

Πήρε διαζύγιο. Πέρασε πολλές άσχημες καταστάσεις στη ζωή της και τα πράγματα έδειχναν να χειροτερεύουν. Πολύ αλκοόλ. Και δεν ξέρω πραγματικά τι άλλα ναρκωτικά έπαιρνε εκείνη την περίοδο αλλά ήξερα ότι είχε ένα τρομερό ατύχημα.

Και μετά απ’ αυτό μπήκε σ’ αυτή την καθοδική σπείρα των ναρκωτικών και του αλκοόλ. Και υπήρχαν συχνά διαμάχες μεταξύ μας. Έπαιρνα τα παιδιά της να ζήσουν ή να μείνουν μαζί μου για κάποια περίοδο.

Ήταν εντελώς εκτός ελέγχου. Τη φρόντισα δυο φορές, την έβαλα στην εντατική μονάδα στο νοσοκομείο για υπερβολική δόση. Και νόμιζα ότι θα πέθαινε. Κι ότι αν δεν έκανα κάτι παραπάνω, θα πέθαινε.

Ήταν πολύ προφανές, κι όμως η ίδια έλεγε: «Δεν παίρνω ναρκωτικά, δεν πίνω, δεν...» Είναι σαν, «Έλα τώρα. Το κάνω αυτό για μια ζωή, ξέρεις. Σε ξέρω τόσο πολύ καιρό. Ακόμα και τα παιδιά μου ξέρουν και μου λένε ότι δρας περίεργα». Κι έτσι το παραδέχτηκε. Θα πήγαινε στο Νάρκωνον.

Μπορώ να σας πω τώρα, χωρίς καμία επιφύλαξη, ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό άτομο.

Και δεν μπορώ καν να σας πω πόσο ευγνώμων είμαι. Και η ίδια αποτελεί μέρος όλου αυτού. Μοιράζεται το δώρο της απεξάρτησής της με άλλους και τους βοηθάει. Είχε αυτή την εσωτερική οπτική γωνία τού να μην μπορεί να το νικήσει, να μην μπορεί και τελικά, το νίκησε.

Ζει μια κανονική ζωή. Τα παιδιά λατρεύουν να βρίσκονται γύρω της. Είναι ενεργή σε όλες τις δραστηριότητές τους. Ήταν μια τεράστια αλλαγή.

Περισσότερα Βίντεο