Το Νάρκωνον ανοίγει μια θεαματική και απομονωμένη όαση στην οποία μπορεί κανείς να απαλλαγεί από τον εθισμό του στα φάρμακα/ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Το υπέροχο καινούργιο Νάρκωνον του Οχάι εγκαινιάστηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να τεθεί στην υπηρεσία των καλλιτεχνών και των ηγετών της κοινωνίας το πρόγραμμα Νάρκωνον, για να τους βοηθήσει να απαλλαγούν από τον εθισμό στα φάρμακα/ναρκωτικά και στο αλκοόλ και να καταφέρουν να έχουν μια ζωή χωρίς φάρμακα/ναρκωτικά.

Το Κέντρο βρίσκεται σε μια πανέμορφη περιοχή στην κορυφή ενός λόφου, με πανοραμική θέα 360 μοιρών, που εκτείνεται από την Κοιλάδα του Οχάι μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Έχει ληφθεί κάθε φροντίδα ώστε να μην υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του Νάρκωνον του Οχάι. Η ασύγκριτη ομορφιά και πολυτέλειά του το κάνει να ξεχωρίζει και προσφέρει ένα ζεστό, καλαίσθητο περιβάλλον.

Η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου για Καλύτερη Ζωή και Εκπαίδευση Διεθνώς (ABLE) ήταν η οικοδέσποινα της τελετής των εγκαινίων. Καλωσορίζοντας τους καλεσμένους είπε: «Σήμερα το Νάρκωνον έχει παγκοσμίως την πρωτοκαθεδρία στην απεξάρτηση από τα φάρμακα/ναρκωτικά και το αλκοόλ και ο μοναδικός του σκοπός είναι να βοηθά τον κόσμο να ζει χωρίς φάρμακα/ναρκωτικά. Πρόκειται για μια εποχή τεράστιας εξάπλωσης του δικτύου του Νάρκωνον και το άνοιγμα του Νάρκωνον του Οχάι είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της αποστολής του. Όταν περνάς απ’ αυτές τις πόρτες, μπαίνεις σ’ ένα περιβάλλον που είναι αφιερωμένο σ’ ένα πράγμα: στο να βοηθά ανθρώπους να ξεπεράσουν τον εθισμό τους μια για πάντα».

Η Γενική Διευθύντρια του Νάρκωνον του Οχάι, κα Κάθι Ντίον, ανέβηκε στο βήμα. Όντας παλαίμαχη στο θέμα της παράδοσης του προγράμματος του Νάρκωνον για την απεξάρτηση από τα φάρμακα/ναρκωτικά, εδώ και 15 χρόνια, δήλωσε: «Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα εδώ είτε έχουν ακούσει είτε έχουν οι ίδιοι εμπειρία της παγίδας που έπεται όταν κάποιος ακολουθεί τον σκοτεινό δρόμο του εθισμού στα φάρμακα/ναρκωτικά. Στο Νάρκωνον, όμως, έχουμε τη λύση. Σήμερα που συγκεντρωθήκαμε εδώ σ’ αυτή την υπέροχη βουνοκορφή, την οποία συχνά αποκαλούν παράδεισο, έχουμε μια εγκατάσταση όπου μπορούμε να εξυπηρετήσουμε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη ενός προγράμματος το οποίο γίνεται χωρίς δημοσιότητα και σε απομόνωση, προκειμένου να αποκατασταθεί το θάρρος τους να αντιμετωπίσουν τη ζωή χωρίς τη χρήση φαρμάκων/ναρκωτικών ή αλκοόλ και να παραμείνουν μακριά από τα φάρμακα/ναρκωτικά».

Η κα Κέλι Πρέστον υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό το Νάρκωνον και μίλησε για την προσωπική της δέσμευση όσον αφορά αυτό το πρόγραμμα. Για πολλά χρόνια ονειρευόταν να υπάρξει ένα Νάρκωνον τόσο ταιριαστό για τους καλλιτέχνες όσο αυτό εδώ. «Χρόνο με τον χρόνο χάνουμε τους καλλιτέχνες μας και τους συνεργάτες μας, κι αυτό πολλές φορές συμβαίνει όταν είναι πάρα πολύ νέοι. Το γεγονός που κάνει τη διαφορά σ’ αυτή την τραγική κατάσταση είναι ότι εμείς έχουμε όντως τη λύση που θα μπορούσε να αντιστρέψει τη ζωή αυτών των ανθρώπων. Απλώς, δεν είχαμε το μέρος για να την υλοποιήσουμε. Μέχρι τώρα. Δεν χρειάζεται να είσαι “για πάντα” εθισμένος στα ναρκωτικά. Δεν χρειάζεται να είσαι “για πάντα” αλκοολικός. Αυτό είναι ψέμα. Το πρόγραμμά μας είναι αποτελεσματικό. Και μπορείς να αποκτήσεις μια νέα ζωή». 

__________

Για σχεδόν 50 χρόνια, το Νάρκωνον έχει σώσει τη ζωή αμέτρητων ατόμων που θεωρούνταν χαμένα για πάντα μέσα στον εθισμό εξαιτίας της χρήσης ουσιών. Η αποστολή του είναι να παρέχει ένα αποτελεσματικό μονοπάτι για την απεξάρτηση από τη χρήση φαρμάκων/ναρκωτικών και να βοηθήσει την κοινωνία να αντιστρέψει την κατάσταση που προκαλείται από τη μάστιγα των φαρμάκων/ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Νάρκωνον και το διεθνές δίκτυό μας από Κέντρα σε 50 χώρες, παρακαλούμε καλέστε στο 1-800-775-8750.